divendres, 24 de febrer del 2017

Jocs Cooperatius a 1r.

Els jocs cooperatius transmeten i potencien uns determinats valors mitjançant el qual s’estructura una determinada relació entre ells. Aquests jocs són un bon instrument per potenciar una sèrie de valors, com són:
  1. Cooperació: La cooperació és la millor manera d’aprendre i compartir, socialitzar-se i preocupar-se pels altres
  2. Empatia: Capacitat de posar-se en el lloc de l’altre, comprendre les necessitats dels altres.
  3. Comunicació: Capacitat per expressar l’estat d’ànim, les sensacions i emocions.
  4. Participació: La participació col·lectiva genera un clima de confiança i de mútua implicació. Eliminen l’exclusió i rebutgen la divisió entre guanyadors i perdedors.
  5. Construcció d’una realitat social positiva: Canvien les actituds de les persones cap al joc i cap a elles mateixes. Generen comportaments prosocials, basats en relacions solidàries, afectives i positives.
  6. Estima i el concepte positiu d’un mateix: Permeten una imatge positiva d’un mateix, reconèixer, estimar i expressar la importància de l’altre.
  7. Alegria: Com que el fracàs i el rebuig desapareixen, l’alegria es manifesta ben clarament. És un objectiu que no es pot deixar de banda.
Els infants educats en la cooperació, l’acceptació i l’èxit tenen més possibilitats de desenvolupar una personalitat sana i equilibrada.
.