Treballem el DodgeballQUÈ ÉS EL DODGEBALL?
És un joc en el que es participa en equip (cada equip esta format per 6-10 jugadors)
En cada partida s'enfronten 2 equips.
Es juga amb pilotes de goma espuma.
Resultat d'imatges de dodgeball

NORMES DE JOC
Els jugadors de cada equip es situen darrere de la seva línia de fons. A la senyal de l'arbitre, hauran de córrer cap a les pilotes i intentar agafar-les. Quan 2 jugadors agafin una pilota a la vegada, la sacada serà nul.la i s'haurà de repetir.

Resultat d'imatges de dodgeball

LLANÇAMENTS:
Es pot llançar la pilota amb qualsevol part del cos, excepte amb el cap i els peus.

Resultat d'imatges de dodgeball

JUGADORS ELIMINATS:
 1. Si la pilota copeja a un jugador i aquesta cau al terra, el jugador estarà eliminat.
 2. Si a l' intentar agafar la pilota se li escapa i cau al terra, el jugador estarà eliminat.
 3. Si la pilota copeja a un jugador, rebota i colpeja a un segon jugador i finalment cau a terra, ambdós jugadors estaran eliminats.
 4. Si un jugador surt de l'espai de joc o sobrepassa la línia del mig camp, ocupant d'aquesta manera l'espai de l'altre equip, el jugador estarà eliminat.
 5. Quan un jugador es eliminat, es fica a la seva zona d'eliminats per ordre d'eliminació a la espera de ser salvat per poder jugar de nou, passant a ser recollidor de pilotes.
 6. Si un jugador llança al cap d'un altre, el que ha llançat és eliminat.
Resultat d'imatges de CAMP DODGEBALL

JUGADORS SALVATS:
 1. Quan a un jugador d'un equip li llança la pilota i la recull al vol (sense que hagi previ bot, ni després caigui al vol), tornarà al camp de oc el jugador que porta més temps eliminat.
Resultat d'imatges de CAMP DODGEBALL

JUGADORS NI SALVATS NI ELIMINATS:
 1. Si la pilota copeja a un jugador i un altre jugador l'agafa abans de que caigui al terra, el joc continua sense que hi hagi eliminats ni salvats.
 2. Si la pilota bota abans de copejar a un jugador, el joc continua, no es eliminat.
Resultat d'imatges de CAMP DODGEBALL

PROHIBICIONS.
 1. Està prohibit qualsevol contacte de peus amb la pilota: llançaments, passes...
 2. Està prohibit llançar amb el cap.
 3. Està prohibit mantenir la possessió de la pilota més de 5 segons (al rebre has de llançar abans de 5 segons). 
 4. Està prohibit llançar al cap.
 5. Està prohibit sortir de l'espai de joc o sobrepassar la línia de mig camp, ocupant d'aquesta forma l'espai de l'altre equip. En cas de que la pilota surti fora del camp, la recolliran les persones encarregades d'això.
Resultat d'imatges de dodgeball

DEFENSA:
Els jugadors que tinguin la pilota en la seva possessió, podran utilitzar de forma d'escut la pilota per poder desviar les pilotes dels altres.

Resultat d'imatges de dodgeball

FINALITAT DEL JOC:

Guanya l'equip que més parts hagi guanyat. Les parts es guanyen per eliminació o bé l'equip que més jugador tingui en el terreny de joc. En cas d'empat es repartiran els punts.

Resultat d'imatges de dodgeball

MATERIAL:
Es necessiten d'una a 10 pilotes de foam, i si es disposa d'ells cons per posar-les damunt i evitar rodaments. El més normal es posar-ne de 6 a 8 per partida. S'aconsella posar-ne de major i de menor tamany, ja que les grosses són més fàcils de capturar a l'aire i les petites van millor per matar.

Resultat d'imatges de dodgeball

TERRENY DE JOC:
Aquest terreny de joc de forma rectangular tindria les dimensions d'una pista de volei tot i que es pot adaptar a les característiques de cada escola.( s'aconsella que si es pot almenys un dels costats tingui paret per evitar perdre temps i velocitat de joc quan les pilotes es tirin i no fer el terreny de joc gaire gran ja que en alumnes de primària dificulta l'objectiu del joc, tocar als companys o agafar la pilota a l'aire). El jugador pot llençar des de qualsevol lloc del seu camp, sense envair el camp contrari, ja sigui per llançar o per recollir pilotes. Si un jugador travessa al camp contrari o surt del terreny de joc (excepte si va a buscar una pilota que ha sortit) queda eliminat.

Resultat d'imatges de dodgeball

RESUM:
El dodgeball és un esport que consisteix en tocar amb una pilota els companys de l'equip contrari, o agafar la pilota a l'aire per eliminar-los.( vindria a ser com un cementiri però més actiu)
Cada equip es compost per un total de 4 a 10 alumnes per equip. Per començar el joc aquests jugadors se situen en cadascun dels extrems del terreny de joc. A la senyal del mestre els alumnes han d'anar a recollir una pilota situada en el centre del terreny de joc. El jugador/a que agafi una pilota ha de retornar al lloc d'inici i a partir d'aquí ja pot anar a tocar als de l'equip contrari. Si un jugador llança la pilota sense tornar al lloc de sortida queda automàticament eliminat. Si un jugador es tocat i la pilota després de tocar-lo a ell cau a terra aquest queda eliminat. Quan un jugador és eliminat , sols pot tornar al joc quan un company del seu mateix equip agafi una pilota llançada per un membre de l'equip contrari. Mentre s'esperarà en el lloc designat per fer-ho, sense participar del joc.
Si un jugador agafa la pilota llençada per l'equip contrari a l'aire, el jugador de l'altre equip, és a dir el que ha llançat la pilota, queda eliminat .Si es dona el cas de que l'equip de l'alumne que ha agafat la pilota a l'aire tenia algun membre eliminat, aquest torna a viure. Els jugadors se salvaran en el mateix ordre en el que han estat eliminats.
Si un jugador llença a la cara d'un company de l'equip contrari, automàticament tot el seu equip queda eliminat. L'equip guanyador és aquell que aconsegueix eliminar a tots els membres de l'equip contrari. Si es dona el cas que queden 1 i 1 de cada equip es realitza el combat final. Se situen al mig solament dues pilotes i els nens a la zona d'inici. A la senyal van a buscar les pilotes i sense tornar a zona d'inici llencen la pilota contra l'altre jugador el que toca primer a l'adversari guanya el punt.
Les partides es poden realitzar al millor de 3 punts, al que guanyi més partides, es poden realitzar lliguetes...
Una altra de les característiques del dodgeball es que cada equip s'ha de posar un nom i caracteritzar-se (sovint motiva encara més els alumnes ). per exemple, si un equip es diu els pirates, es poden posar un mocador al cap.

Alguns links d’ interès:
http://blocs.xtec.cat/c5003494/educacio-fisica/dodge-ball/
http://www.dodge-ball.com/
http://www.fox.es/trailers/dodgeball/10055/