Treballem el COLPBOL

Què és el Colpbol?

El Colpbol és un esport dinàmic, coeducatiu, integrador i solidari i a la vegada divertit i motivador. Els dos pilars fonamentals del Colpbol, que definixen la seua essència són la cooperació elevada a la màxima potència, és un joc al primer toc obligatòriament i la coeducació, en ser un joc sempre mixte.
És un esport col.lectiu d’invasió jugat per dos equips mixtes de 7 membres, en un espai clarament definit, l’objectiu dels quals és introduir a base de colpejos amb la mà una pilota a la porteria contrària.Reglament del Colpbol:
L’Habilitat bàsica del Colpbol és el colpeig. És la base del joc. La pilota només es pot jugar a base de colpejos amb les mans, braços o part superior del cos. A més a més ( regla fonamental del joc) mai cap jugador pot colpejar la pilota dues vegades consecutives (dobles)  

Prohibit:
 • doble toc
 • toc intencionat amb les cames o peus
 • colpejar el baló amb el puny tancat i retindre'l
 • agarrar o llançar el baló amb una o ambdós mans
 • espentar o agafar el contrari
 • no respectar les distàncies en les tretes
Resultat d'imatges de faltes de colpbol

Totes aquestes infraccions es resolen en falta que sempre s'executarà amb una treta des de la línia de banda del lloc més proper on s’ha produït la infracció.

  Cap jugador pot colpejar la pilota amb el peu, excepte, exclusivament, el porter, dins la seua àrea de meta i només en situació defensiva. ( quan el baló ve impulsat en ultima instància per un jugador contrari)

  Sobre la intencionalitat del doble toc o el toc als peus. Regla específica:

“7:2. L'àrbitre serà l'encarregat de decidir la intencionalitat o no dels tocs amb les cames i peus determinant si és o no falta. Si és un toc intencionat es resoldrà amb treta de falta en la banda; si no ho és l'arbitre cridarà: "rebot, continuem" i realitzarà un gest amb la mà indicant que continue el joc.”   Saques:
 • Saque- es realitza sempre des de la línia de banda
 • Fora per la línia de banda- saque de banda
 • Fora per la línia de fons- còrner o treta de porta des de l’ interior de la línia de puntets ( sols pot estar dins el/la porter/a i el/la llançador/a)
 • Saque de centre- després d’un gol.
 • Saque de l’àrbitre- començar el partit i després de joc parat.
Tots els saques s’efectuen amb un colpeig al baló i la resta de jugadors, obligatòriament a 3 metres de distància.

No hi ha penals. Falta dins l’àrea, s’executa igual que qualsevol altra.
Terreny de joc: 
Pista poliesportiva de 20mx40m. amb porteries de 2 metres d’alt per 3 d’ample. Línies: línies de banda, línies de fons i línia de l’àrea de 9 metres. (discontínua)

Resultat d'imatges de camp de colpbol

Pilota de Joc: 

La pilota és de forma esfèrica de plàstic, goma o material sintètic i de bot dinàmic. El baló usat tindrà de 65 a 72 cm. de circumferència.

Resultat d'imatges de pilota de colpbol

Nombre de jugadors:
7 jugadors ( 6 i el porter) al camp. Un equip pot tindre’n fins 12. Equips obligatòriament mixtes.

Resultat d'imatges de pilota de colpbol

Duració del partit:
Per a equips de més de 18 anys, la duració del partit és de dos temps de 25 minuts amb 10 minuts de descans. La duració del partit per a equips d'edats inferiors a 18 anys és de 2x20 minuts si tenen de 18 a 13 anys i de 2x12 minuts de 8 a 12 anys, en estos dos casos amb un descans de 5 minuts.”


Més informació:

http://www.colpbol.es/
http://edufisrd.weebly.com/colpbol.html 
http://pleefandrea.blogspot.com.es/p/recursos-tic.html
http://www.educacionfisicaenprimaria.es/udt-colpbol-3er-ciclo.html
http://ieslesfoies.org/moodle/pluginfile.php/4781/mod_resource/content/1/treball%20escrit.pdf
http://educacio-fisica.webnode.es/a5e-i-6e-prim%C3%A0ria/