dimecres, 28 de gener del 2009

TREBALLEM EL FRISBEE!

Els alumnes de Cicle Mitjà treballem el Frisbee o "disc volador" i ...
Voleu saber la seva història?

Tot va començar a l'any 1871. William Rusell Frisbie es muda a Bridgeport per a administrar una nova companyia de "Pies" (pastissos-tarta). Poc temps desprès anomena a la seva companyia "Compañia de Pies Frisbie". Però quina és la seva relació amb els "discos voladors"? A la Universitat, els estudiants menjaven els "Pies" i les galetes de la Frisbie Pies Company; Aquests pastissos venien dins d'un recipient en forma de plat. Una vegada consumit jugaven amb aquests recipients -els llançaven- diguent la paraula "frisbee".

Walter Fred Morrison és un personatge molt important dins la història del "disc volador". Els records que tenia quan era universitari jugant amb aquell recipient varen fer que Morrison cerqués un nou producte comercial. Desprès d'uns quants intents fallits, va utilitzar el plàstic i va ser quan va tornar a "volar". L'any 1951, Morrison va millorar el model i el seu disseny per fabricar el seu "Pluto Platter", un disseny bàsic que actualment utilitzen tots els Discos que "volen". A l'any 1957 la empresa Whan-O (fàbrica de joguines) va comprar els drets del "Disc Volador" a Morrison qui era el que tenia la patent i va registrar la marca Frisbee.

A l'any 1967 es crea l'Associació Internacional de Frisbee i el seu primer reglament oficial.
A l'any 1974 es va dur a terme el primer Campionat del Món de Frisbee, el ROSE BOWL, a la ciutat californiana de Pasadena.